Comtoise klok C301217 (VENDU – SOLD – VERKOCHT)

Comtoise klok c301217 een schitterende cartouche 3 beller gesigneerd met Champet en komt uit de tijd van de jonge Koning Lodewijk 15e. rond 1745-1755. 2 wijzerige klok met 24 cartouchen waarvan de urenaanduiding de kleur diep blauw is. Bijzonderheid is dat de klok zijn wekker nog heeft. 4 kleine cartouchjes zijn vroeger niet mooi gerestaureerd. Deurtjes zijn van latere datum. Wel heeft de klok een bijzonder klein formaat voor een driebeller 21,5 cm  en een zeer bijzondere zeldzaam gietstuk en baard. Gietstuk heeft wel een missend rechter puntje, gave degelijke zware kwaliteits klok die nog in de gevonden staat verkeerd. Ook deze klok heeft de sporen van de revolutie in 1795-1799. Op de laatste afbeelding is duidelijk te zien dat de keel van Koning Lodewijk bewerkt is. De keel/nek is namelijk door geslepen. De kop moest er af in die tijd letterlijk en figuurlijk. Liet men blijken Koningsgezind te zijn dan had met de kans dat je eigen hoofd er ook af ging. Heel bizar.

(VERKOCHT – VENDU – SOLD)