Art Deco pendule p191119

Een waanzinnige prachtige pendule Art Deco met 2 sier coupes van Pierre Lenoir. Puntgaaf!!. Het klokje werk perfect alleen gaand werk (geen slagwerk) en heeft de stempel van de bekende familie Marti, jaartal 1900. Het uurwerk is ook genummerd. Wijzertjes zijn zilver, wijzerplaat is van dik messing.
De getooide engel is van brons zo ook het werk in de siercoupes.
Pendule is in de bronzen engel gesigneerd met Pierre Lenoir.

Pierre Lenoir was een Franse beeldhouwer en medaif en was een van de Bretonse beeldhouwers geboren in de jaren 1880. Hij was de zoon van de beeldhouwer Charles Joseph Lenoir. Hij trouwde met de schilder Mathilde Berthe Thorel, die ook de naam Mathilde Lenoir gebruikte. Hij studeerde aan de École des Beaux-Arts de Rennes en de École des Beaux-Arts de Paris. Hij werd directeur van de École des Beaux-Arts de Rennes en in 1931 werd hij benoemd tot Chevalier de la Légion d’honneur. Hij overleed op 9 september 1953 en is begraven in het familiegraf van de Thorel op de begraafplaats Père-Lachaise.
Veel werk van hem is te zien in het Musée des Beaux-Arts in Rennes. Prijs op aanvraag.