comtoise mayet c110220

Een 17 cm Mayet, uit de periode rond 1740, gesigneerd: Pierre Claude Mayet A Morbier. Waarschijnlijk gaat het dan om de Pierre die geboren is in 1677 en overleden in 1751. Hij was horloger in Morbier en getrouwd met Francoise Chavin Couraget. Het fretje stond op deze klok bij aankoop maar het kan zijn dat het de originele is. Er zijn wel 2 reparaties zichtbaar. De gravering is volgens mij later aangebracht. Het is mogelijk om de fret te vervangen naar Uw wens. Ik heb een paar reparaties moeten uitvoeren aan het uurwerk: de binnenslinger, (was gebroken) een hamer-steun (was gebroken) en ook de gebouwde kloof was ooit gerepareerd maar niet goed. Deze heb ik weer hersteld. De wekker is volgens mij ooit verwijderd en weer op latere datum herplaatst. Originele deurtjes en achterplaat. Slingerhuis van 13 cm. Het wekkerschijfje lijkt mij de originele te zijn. Prachtig klein kijk klokje met zijn mooie biesjes. Klokje is te koop vraagprijs 6000 euro, compleet met gewichten, sleutel, slinger en ophangbeugel.