c300920 Comtoise wekkertje

Ongelofelijk klein klokje van slechts 13 cm breed. Uiterst zeldzaam 18e eeuws (rond 1760) meidenklokje uit de streek rond Morbier. (Frankrijk) Het klokje heeft alleen een gaand werk (spillegang) met een wekkerfunctie. Het schoteltje is super gaaf en is niet gerestaureerd. Puur klokje wat uiterst zeldzaam is vanwege zijn minimale maat. Het belletje is krachtig en helder van klank en heeft een hoog zilvergehalte. Mooie wijzertjes in stijl in staal en de hoekstukjes komen terug in de stijl van het fretje. Bijzonder lief klokje. Hoog slingerhuis en een heeft een slinger van 145 cm. (bijzonder lang voor dit kleine klokje) Een klokje wat niet mag ontbreken in een hoogwaardige comtoiseverzameling.

prijs 3.750 euro compleet met hoofdgewicht – 2 wekkergewichtjes en zijn bijpassende ophangbeugel en sleutel. (wordt aangeboden met 3 jaargarantie)