Frans lantaarnklokje l210121

Zeer vroeg klokje uit de Franse regio Normandiƫ-Bretagne rond de periode 1720. Bijzondere hoge kwaliteit en zeer typerend door zijn hoge poten. Ondanks zijn soberheid heeft dit klokje wel iets: een chique uitstraling. Dit komt door zijn originele IJzeren belbeugel, en 2 messing pinakels. Normaal zie je dit niet op dit type klokken waardoor deze klok toch iets speciaals heeft. Klok heeft Slagwerk en Spillegang, Het aantal slagen van het slagwerk wordt bepaald door een scharnierende zaag . Is duidelijk te zien op de foto. Heel bijzonder is de perfecte originele staat van dit klokje en zijn patine. De slinger is van latere datum en heeft zeer opvallend een rustige tik. Klokje werkt perfect en staat op een houten bok uit de vroege 20e eeuw. Originele ketting en prachtige loden gewichten (ook contra) Prijs compleet met gewichten en bok 1950 euro.