Engelse Minilantaarn L060121

Een schitterend zeldzaam vroeg klein Engels lantaarnklokje uit de tijd rond 1650 – 1660. Zeer bijzonder vanwege de aanwezigheid van slagwerk. Als je een Engelse minilantaanklokje tegen komt is het vaak een wekkertje. Het wekkerwerk in dit klokje is helaas niet meer aanwezig, maar heeft er wel op gezeten. Het originele verzilverde wekkerschijfje zit er nog op. De binnenspiegel is prachtig gegraveerd. Klokje is maar 9 cm breed en het verzilverde ringetje heeft een diamtr van 9,5 cm. Klokje is niet gesigneerd. Prachtige gegraveerde originele frets en mooie originele belbeugel en dito belletje. Het belletje is gerepareerd maar de klank is prachtig. Klokje werkt uitstekend. Het is door mij niet te achterhalen uit welke Streek van Engeland dit klokje komt. Een deurtje is van latere datum. Op de foto is een bruin touw te zien, die is inmiddels vervangen door een groen handgemaakt knobbelkoort. Prijsindicatie rond de 5500 euro