Engelse Minilantaarn L060121

Een schitterend zeldzaam vroeg klein Engels lantaarnklokje uit de tijd rond 1650 – 1660. Zeer bijzonder vanwege de aanwezigheid van slagwerk. Als je een Engelse minilantaanklokje tegen komt is het vaak een wekkertje. Het wekkerwerk in dit klokje is helaas niet meer aanwezig, maar heeft er wel op gezeten. Het originele verzilverde wekkerschijfje zit er nog op. De binnenspiegel is prachtig gegraveerd. Klokje is maar 9 cm breed en het verzilverde ringetje heeft een diamtr van 9,5 cm. Klokje is niet gesigneerd. Het klokje heeft vroeger heel wat draaiuren en heel wat meegemaakt om het lopende te houden. Prachtige gegraveerde originele frets en mooie originele belbeugel en dito belletje. Het belletje is gerepareerd maar de klank is prachtig. De restauratie is perfect uitgevoerd en klokje werkt uitstekend. Het is door mij niet te achterhalen uit welke Streek van Engeland dit klokje komt. Een deurtje is van latere datum. Het klokje is ooit in het verre verleden verbouwd in Frankrijk . Was een spil en omgebouwd naar anker waarbij de wekker was verwijderd., Later is klokje weer terug gebracht naar een spil. De rondingen van de dragers zijn namelijk rond en dat is op zijn Frans, Engelse hebben namelijk haakse dragers. (waar de lepelas in hangt.) Door deze wijzigingen zaten er diverse loze gaten in de boven en onderplaat. Daarom zijn beide platen vervangen . (oude materialen 18e eeuw) De bovenstaande beschrijving is eerlijk en van de oude ombouwingen is niets meer te zien. Toch heeft dit klokje nog een aanzienlijke waarde. Mijn vraagprijs is 6500 euro. Op de foto is een bruin touw te zien, die is inmiddels vervangen door een groen handgemaakt knobbelkoort.