Mayet 091021 (sold – Vendu – Verkocht)

Vroege ongesigneerde comtoise uit de streek van de Jura, type Mayet. uit de tijd rond 1730. Slechts 17.6 cm breed. Klok heeft geen belsteun maar een belbeugel. (voorganger van de beulsteun) De Bel is een hoogwaardige kopie met een hoog zilvergehalte. en is gepolijst. Bel heeft een prachtige klank. Bijzonder hoog slingerhuis. Spillegang met een uitgbouwde kloof waar de lepelas in hangt. Door zijn mooie orginele biezen maakt het een mooie kijkklok. Achterwand en deuren zijn van latere datum maar zeker niet storend. Helaas ontbreek de wekker, die is er ooit in vroegere tijden gesloopt waarschijnlijk een storende factor in het loopwerk. De wekkerschijf is overgebleven en origineel. Wel zeer geliefd is het slagwerk met de de dubbelzaag, lichter van onderuit. Bijzondere mooie wijzer van messing en zijn borgschroef.. Klok is vakkundig schoongemaakt en waarnodig gerepareerd, Lange slinger!! .KLok funktioneerd prima. (SOLD -VENDU – VERKOCHT)