comtoise Mayet C03102019

Comtoise type Mayet, een 21,5 cm brede klok. Wekker is compleet teruggebouwd en heeft een schitterende grote wekkerschijf,. Prachtig zwaar 8 daags uurwerk uit de tijd rond 1750 een van de latere types. 1 deurtje is niet origineel maar is van een latere datum. Zware heldere klinkende bel. Klok werkt perfect en heeft een mooie uitstraling. Het middenstuk tussen de cijferring had vroeger een rood dun papier. Het papier is vervangen door een een rode ossenbloed kleur verf en heeft een mooi effect op het geheel. De wijzer heeft in het verleden een reparatie ondergaan. Oud zwaar belhek maar is waarschijnlijk van latere datum. Deze Mayet is zorgvuldig schoongemaakt en voorzien van nieuwe touwen en olie. Klok is te koop compleet met oude zand gegoten gewichten, oude slinger en wekkergewichten en passende sleutel, ophangbeugel. Klok is te koop prijs NOTK