Comtoise Grand

Schitterende 19 cm Comtoise van de bekende klokkenmaker Grand. Museum kwaliteit. Typisch is zijn stijl en duidelijk herkenbaar. Vleugelmoeren in plaats van schroeven en doorlopende stangen van het slagwerk. De hamers zijn dus verwijderbaar. Altijd herkenbaar het vogeltje op binnenstijl. De hoekstukken en fret zijn prachtig gegraveerd en heeft licht zichtbaar een jaartal 1777. Nu is dit betrekkelijk laat voor een ring en 1 wijzer. Het lijkt dat de klok veel ouder is en het zou zomaar kunnen zijn dat dit jaartal later is aangebracht voor een speciale gelegenheid. Deze klok staat ook vermeld in het boek van Francois Buffard – l’Horloge Comtoise et ses horlogers op pagina 142. De fret is gesigneerd met D GRAND D MIGNOILLARD POUR PIERE BELLE D CHAPOIT. Je zou er met fantasie kunnen uithalen dat deze klok is geschonken oid. en misschien in 1777? Zelf zou ik verwachten dat de klok uit de tijd rond 1740 – 1750 komt.. Wekkermechaniek in het midden is compleet. compleet met gewichten, sleutel en slinger. Klok is te koop prijs NOTK Hogere prijsklasse!