Comtoise Cattini c271221

Comtoise cartouche C271221. Een bijzonder zeldzaam exemplaar uit de werkplaats van Cattin. Een van zijn familieleden of leerlingen heeft deze klok gemaakt en die werden gesigneerd met Cattini A Autun. Klok komt uit de tijd rond 1750. Zeer degelijk zwaar uurwerk en is 23 cm breed. Enkele cartouchen ontbraken en zijn zeer vakkundig bijgemaakt. 2 wijzerig uurwerk met 2 mooie stalen wijzers. Mooi gegoten gietstuk met acanthusblad en zon. Wekker is niet meer aanwezig. De klok verkeerd niet meer in de gevonden staat zoals op de foto. De klok is inmiddels schoongemaakt. Nu moeten nu alleen nog enkele kleine reparaties uitgevoerd worden. bv het hoekstukje en het veertje van de windvleugel. Lengte slinger is nog niet bekend moet nog uitgetest worden..De deuren zijn origineel. Prachtige klok van museale waarde. Klok is te koop prijs NOTK Hogere prijsklasse!